Vader: Youssef M. Rizkalla


ابونا يوسف
Aboena Youssef Mansour 

 De Geest des Heren is op Mij, daarom, dat Hij Mij gezalfd heeft, om aan armen het evangelie te brengen.(Luc 4:18)
روح الرب عليَّ لأنه مسحني لأبشر المساكين أرسلني لأشفي المنكسري القلوب000(لو 4: 18

Geboren te Caro Egypte, op 2 december 1954. Na zijn middelbare schoolopleiding heeft hij medicijnen gestudeerd aan de universiteit van Caro, waar hij in december 1977 is afgestudeerd. Hij volgde daarna een specialistenopleiding als internist die hij in 1983 afrondde. Dit allemaal naast zijn werk in de kerk van Sint Barbara in El Sharabia, Caro en het volgen van een opleiding aan het Hoge Theologische instituut waaraan hij in 1996 is afgestudeerd. In hetzelfde jaar en wel op 14 november 1996 is hij gewijd tot priester voor de kerk van Sint Joris in Hamamaat El Qubbah, Caro. Op de dag van de viering van het zilveren jubileum van de wijding van Anba Shenouda tot Paus. Hij heeft verder een opleiding gevolgd aan het Instituut voor Zorg en Opvoeding van het Koptisch Orthodoxe Patriarchaat waaraan hij zijn diploma kreeg in november 1998.
In Januari 1998 is hij door de Paus gestuurd om met ons, in Eindhoven, de Kerstmis en de Epiphany (El Ghetaas) te celebreren. Het geluk wilde dat hij ook aanwezig kon zijn bij de overdracht van onze kerk in Eindhoven bij de notaris op 16 januari 1998.
Wij hebben met hem de nachtmis van 6 januari 1998 in onze kerk gevierd alvorens het officieel in ons eigendom werd. Op 17 januari (12 Tubah) hebben wij El Ghetaas (Epiphany) gevierd maar dan in onze eigen kerk.
Aboena Youssef is terug naar Egypte gegaan en voor de viering van Pasen is weer terug gekomen, en toen wisten wij dat wij hem heel graag wilden hebben in Nederland. Anba Shenouda benoemde hem voor de kerk van de Aartsengel Michal en Sint Antonius Abt te Eindhoven en in december 1998 kwam hij
definitief naar Nederland.
Wij zijn heel blij en gelukkig met onze Pastoor en zijn hulp en toeverlaat Mevrouw Samia Rizk. Moge de Heer hen een gelukkig en vruchtbaar leven in dienst van zijn kerk in Eindhoven geven.

Stokroosstraat 2A
5644 EC Eindhoven
Tel: 040-2137515
Gsm:0622902986
E-mail:vader.youssef@koptischekerkeindhoven.nl
www.koptischekerkeindhoven.nl

الدكتور ماهر منصور رزق الله

القس يوسف منصور